Om Mila Åkeri AB

Mila Åkeri AB grundades 1 augusti 1990 av Mikael Sundberg och Lars Johansson. Åkeriet hade då 2 fjärrekipage och en linjetrafik för ASG mellan Uddevalla och Borås. Företaget har sedan dess expanderat och har idag 45 anställda. Mellan åren 1999 och 2010 ägdes och drevs företaget av Mikael Sundberg. Hösten 2010 såldes en del av företaget till Mattias Sundberg och idag drivs Mila Åkeri tillsammans av Mikael och Mattias.

Vår fordonspark består av:

  • 22 fjärrekipage
  • 2 hjullastare
  • 2 pickuper
  • 3 Distributionsbilar

Flera av våra fordon är utrustade för värme-kyla och frystransporter. Dessutom är några fordon EXII besiktade. Alla våra fordon och chaufförer är utbildade för transport av ADR-gods.

Mila Åkeri bedriver inrikes partitransporter med utgångspunkt från Uddevalla i samarbete med DHL. Vi utför även transporter för egna kunder och samarbetar med andra speditörer och åkerier.

Sedan 1 mars 2015 distribuerar vi Spendrups drycker för Bibab i Bohuslän och Dalsland. Vi har hand om både fullgods och returgods. Denna dryckesdistribution samkör vi med annat gods och har en crossdock för detta.

Daglig linjetrafik för DHL

Från västkustområdet mot Närke, Mälardalen, Bergslagen, Stockholm och omvänt.